Dörpstuun in Grootegast krijgt steeds meer vorm

GROOTEGAST De plannen voor de Dörpstuun in Grootegast krijgen steeds meer vorm. Er ligt al een ontwerp klaar van tuinarchitect Mark Moes, waarbij rekening is gehouden met meerdere doelgroepen.

Het is namelijk de bedoeling dat zowel ‘jong’ als ‘oud’ plezier gaat beleven aan de toekomstige Dörpstuun. Achter de schermen wordt stevig gebroed op meerdere ideeën en acties om de Dörpstuun tot een succes te maken.

Eén van de ideeën is intussen omgezet in een concrete actie. Supermarkt Poeisz heeft kortgeleden een spaaractie voor tuingereedschap gelanceerd en de Dörpstuun mag daar op inspelen. Bij aanschaf van de dagelijkse boodschappen worden gratis spaarzegels verstrekt, waarmee met korting tuingereedschap kan worden aangeschaft. Klanten die zelf niet meesparen met de actie kunnen in de winkel hun zegels doneren aan de Dörpstuun.

De initiatiefnemers hopen dat er massaal spaarzegels worden gedoneerd, zodat de realisatie van de gezamenlijke ontmoetingsplaats, die de Dörpstuun gaat worden, weer een stap dichterbij komt.

Tijdens de ondernemersbeurs in Grootegast op 16 mei a.s. zal met medewerking van tuinarchitect Mark Moes het toekomstige proces aan belangstellenden worden voorgelegd. Twee dagen later staat de Dörpstuun met een mooie en groene kraam op de jaarmarkt in Grootegast.