Fc. Grootegast pakt de volle winst tegen Glimmen

GROOTEGAST - Prachtig weer en feestelijkheden rondom de ingebruikname van de MFA beloofden een mooie zaterdag voor iedereen die zich bij Fc. Grootegast betrokken voelt. Een goed resultaat van het 1e elftal in de wedstrijd tegen Glimmen zou extra glans aan de dag kunnen geven.

Allereerst mocht pupil van de week Julian Gorter met de bal op weg naar het doel van Glimmen. Hij schoot het leer langs de rechterkant van het doel en in tweede instantie langs de linkerkant. Eigenlijk wel begrijpelijk : Julian speelt in de JO 11-3 als laatste man in de verdediging. Overigens is in het interview met hem op de voorafgaande woensdag het woord ‘gelukspupil’ gevallen.

Enkele minuten na de aftrap van Fc. Grootegast liet Ite Hoolsema een uitbraak zien waarbij de bal door de keeper van Glimmen werd gepakt. Snel volgde een mooie voorzet vanaf links van Mike Homan die opnieuw voor de keeper was. De volgende actie van de thuisclub die van Johan Beute via Rick van Dellen naar Rick Buma ging eindigde in een doeltrap. Glimmen probeerde een minuut later met een afstandsschot te scoren, maar keeper Erwin Mensink pakte de bal. In de 12e minuut schoot Glimmen hoog over het doel en was direct nog een keer gevaarlijk voor het Grootegaster doel.

Aan de andere kant ging een terugspeelbal in de verdediging van Glimmen niet goed : de keeper kreeg de bal niet te pakken en een van de verdedigers wist net op tijd redding te brengen. Na ruim een kwartier speelde Mike Homan de bal keurig naar Bouwe Pompstra die goed doorging en uitstekend scoorde : 1 – 0.

Twee minuten later kon de keeper van Glimmen een schot van Mike Homan nog net met z’n voet tegenhouden. Een vrije trap van Glimmen op een altijd gevaarlijke plek – rand 16 metergebied – verdween recht in de handen van keeper Erwin Mensink. Er ontstond weer een vlotte aanval via Mike Homan en Bouwe Pompstra, maar de keeper van Glimmen was paraat. Halverwege de 1e helft kregen de spelers een korte drinkpauze.

Het deed de spelers van Glimmen zeker goed, want na eerst een schot dat net over ging kon daarna Tim Oosterhof de bal op de schoen pakken en in de linkerhoek van het Grootegaster doel droppen : 1 – 1. Glimmen ging door met aanvallen. Bij een tweetal corners liet keeper Erwin Mensink z’n kwaliteiten zien. Na ruim een half uur brak bij het thuisteam Rick Buma uit en werd hij gevloerd op de rand van het 16 metergebied. De vrije trap kwam bij Rick van Dellen die z’n schot net naast zag gaan. Een nieuw schot van Rick van Dellen werd gepakt door de keeper.

Beide teams bleven de aanval zoeken, maar door keepers en verdediging werd scoren voorkomen, totdat de bal vanaf de rechterkant bij een vrije trap van Mike Homan bij Ite Homan kwam die hard inschoot en hiermee de 2 – 1 op zijn naam bracht. Glimmen werd uit een corner nog een keer gevaarlijk, maar het was Rick van Dellen die uiteindelijk de bal goed wegschoot. De rust brak aan met een goed gevoel bij het thuispubliek.

Fc. Grootegast startte meteen aan het begin van de 2e helft aanvallend en na 2 minuten kwam Ite Hoolsema in een kansrijke positie, maar schoot hij naast. Een tegenaanval van Glimmen leverde hen niets op. Daarna was de beurt weer aan Fc. Grootegast. Een corner kwam bij Herman Veens die de trekker overhaalde : 3 – 1.

Glimmen liet het er niet bij zitten en bij de aanval in de in de 53e minuut moest tot twee keer toe redding worden gebracht. Bij een vrije trap voor de Glimmenaren was de bal voor keeper Erwin Mensink. Zes minuten later constateerde de scheidsrechter een overtreding van de Grootegaster doelman waardoor Glimmen een penalty kreeg. Een geconcentreerde Erwin Mensink stopte en voorkwam een tegentreffer.

Glimmen probeerde zich te herpakken: een verre inworp leverde niets op, keeper Mensink plukte de bal een keer goed uit de lucht, een schot ging naast het doel. En toen gebeurde het toch in de 66e minuut : Rick Oosterhof stond op links vrij en kon ongehinderd de 3 – 2 scoren.

Allereerst werkte Rolf Hazenberg goed weg en schoot Glimmen van afstand naast. Hierna nam Fc. Grootegast de aanval over. Uit een vrije trap vanaf rechts van Mike Homan kwam geen succes voort. Een nieuwe mogelijkheid was er toen de inmiddels ingevallen Remco de Jong de bal aan de ook ingevallen Haye Tuithof gaf, maar een gewenste doelpoging kon niet worden ingezet.

Inmiddels was het laatste kwartier van de wedstrijd aangebroken. Daarin schoot Glimmen recht in de handen van keeper Erwin Mensink.In de slotminuut van de wedstrijd mocht Mike Homan vanaf links nog een vrije trap nemen. Het schot van Mike kwam op de lat, maar de rebound was voor Remco de Jong die scoorde en de mooie 4 – 2 eindstand liet aantekenen.

De toch al mooie dag kreeg voor Fc. Grootegast door deze verdiende overwinning extra glans. Pupil van de week Julian Gorter nam na afloop als echte ‘gelukspupil’ dan ook stralend een bal met handtekeningen van de spelers in ontvangst.

De volgende competitiewedstrijd van Fc. Grootegast is op zaterdag 11 mei. Om 14.30 uur wordt de uitwedstrijd tegen SC Stadspark gespeeld.