Zomers paaskermis Marum

MARUM „Tempo maken, let’s go!!” klinkt het uit de speakers achter de draaibank-attractie op de kermis in Marum. Het lugubere lachje uit Michael Jackson’s ‘Thriller’ is de aanzet voor het laatste rondje. Nog één keer keihard draaien en dan is het gebeurd.

Gerrit zit samen met zijn dochter Danique en zoon Rowan in het gevaarte. „Ik ben niet misselijk”, zegt Danique als ze van het trapje loopt. Rowan heeft zijn geweer in de aanslag en heeft ook geen centje pijn. Dylan Alberts uit Nuis is niet bij de schiettent weg te slaan. Als een professional schiet hij de ene na de andere ster raak. Zijn moeder wacht geduldig met zijn zusje in de buggy. Helemaal niet erg met deze temperaturen.

Vaders hebben het grootste plezier als ze met hun zoontjes in de botsauto’s scheuren. De jeugd heeft sjans op de baan. Hoe harder je ramt hoe leuker je elkaar vindt. Danisha staat geconcentreerd met een hengel in haar hand. De eendjes worden één voor één met een sierlijke beweging uit het water gevist. De driejarige is verzekerd van een mooie prijs. De broertjes Dàylano en Dilayah uit Noordwijk hebben het rijk alleen in de brandweerwagen van de draaimolen. Gelukkig worden ze getrakteerd op een extra rondje.

Opa’s vangen grote knuffels voor hun kleinkinderen. De jeugd klit bij de oliebollenkraam. Het hele paasweekend kan er nog gekermist worden op het parkeerterrein van de Kruisweg.

Ineke Doornbos