Start werkzaamheden aanpassing kruising Hoendiep/Kerkeweg Oostwold

de werkzaamheden voor verbetering van de kruising Hoendiep/Kerkeweg in Oostwold starten op woensdag 24 april om 09.00 uur. Hiervoor geeft Geertje Dijkstra-Jacobi, wethouder Verkeer en Vervoer, die dag de aftrap op het betreffende kruispunt.

Omwonenden en de dorpsverenigingen Oostwold en Den Horn hebben zich sterk gemaakt voor een herinrichting. De aanpassing van het kruispunt moet leiden tot meer veiligheid voor de fietsende schoolkinderen. Sinds de sluiting van de basisschool in Den Horn fietsen veel schoolkinderen over dit kruispunt naar de school in Oostwold. De wens om het kruispunt te verbeteren is opgenomen in een knelpuntenlijst van de verkeersvisie van de voormalige gemeente Leek.

Verantwoordelijk wethouder Geertje Dijkstra: ,,Ik ben blij dat de werkzaamheden nu van start gaan en dat we hiermee aan de wensen van omwonenden en de dorpsverenigingen tegemoet komen. Het is voor iedereen een fijn idee, dat de schoolkinderen straks met een veilig(er) gevoel over de kruising kunnen fietsen.”

Naast de genoemde kruising wordt de bocht Hoendiep ZZ/Kerkeweg, aan de andere zijde van het water, verruimd. Zo kan het vrachtverkeer makkelijker de route over de bestaande brug nemen. Ook daardoor wordt de verkeersveiligheid, vooral voor fietsers, op de Kerkeweg tussen Oostwold en het Hoendiep, verder verbeterd.