Uitwisseling Lauwers College Grijpskerk met Gesamtschule Gescher

GRIJPSKERK - In het kader van een 3-jarig internationaliseringsproject van het Lauwers College in Grijpskerk vond deze week een uitwisseling plaats tussen de leerlingen van voornoemde school met de leerlingen van de Gesamtschule uit Gescher.

Op maandagochtend vertrokken de leerlingen richting Gescher. Na begroeting door hun maatjes, die zij al 2 jaar kennen, werd er een theaterworkshop georganiseerd. Vervolgens werd een bezoek gebracht aan de klokkengieterij in de stad. Hier worden tot op heden nog steeds klokken gemaakt volgens een eeuwenoud principe. Daarna maakten de leerlingen kennis met hun gastgezin.

’s Avonds troffen de leerlingen elkaar opnieuw voor een wedstrijdje indoorvoetbal, bowling en minigolf. De dinsdag werd in Münster doorgebracht. De leerlingen gingen onder andere aan de hand van vragen de stad verkennen en maakten daarna een rondrit door het oude centrum. De dinsdagavond werd door de leerlingen zelf ingevuld. Op woensdagmorgen begonnen de leerlingen samen met hun Duitse partners met het maken van een presentatie. Aan de hand van een opdracht moesten de leerlingen uit Duitsland hun deel van de presentatie in het Nederlands voorbereiden en de Nederlandse leerlingen in het Duits.

Daarna vertrokken alle leerlingen naar Grijpskerk. Hier werd eerst geluncht en vervolgens is het Lauwersmeergebied bezocht. Daarna maakten de Duitse leerlingen kennis met hun gastgezin. De stad Groningen stond donderdag op het programma. Het Groninger Museum werd bezocht en de Martinitoren beklommen. Vervolgens namen de leerlingen deel aan een fotospeurtocht. Op die manier leerden ze de stad Groningen kennen. ’s Avonds is er gewerkt aan een kunstproject. Er zijn collages gemaakt met als thema Austausch/uitwisseling. Na de presentaties op vrijdag vertrokken de Duitse leerlingen huiswaarts.