Arriva en Qbuzz zetten extra bussen in tijdens koningsnacht en Koningsdag

Regio - In heel Groningen en Drenthe wordt zaterdag 27 april Koningsdag gevierd. Ook in de nacht ervoor vinden veel festiviteiten plaats. Om deze festiviteiten goed te kunnen bereiken rijden Arriva en Qbuzz op donderdag 26 en vrijdag 27 april veel extra bussen.

Vrijdagavond 26 april rijden veel buslijnen extra ritten. ’s Nachts rijden van 26 op 27 april zeventien buslijnen de hele nacht door om alle feestvierders weer naar huis te brengen.

Zo rijden Q-link en Qliner van Groningen naar Leek, Peize -  Roden, Zuidlaren - Annen, Appingedam - Delfzijl, Gieten – Borger - Emmen, Marum - Drachten, Assen en Stadskanaal minimaal twee keer per uur.

Ook veel streeklijnen rijden de hele nacht zoals de bus van Stadskanaal naar Emmen, Veendam, Borger en Winschoten en van Groningen naar Zuidhorn, Hoogezand, Veendam, Middelstum en Winsum. 

De dienstregeling van alle (extra) bussen is beschikbaar op de website van Qbuzz: www.qbuzz.nl/gd.

Koningsdag tot na middernacht veel extra bussen

Ook op Koningsdag reizen veel feestvierders met de bus. Voor alle feestvierders in Groningen en Drenthe rijden Qbuzz en Arriva daarom de hele dag tot ruim na middernacht veel extra bussen.

De dienstregeling van alle (extra) bussen is beschikbaar op de website van Qbuzz: www.qbuzz.nl/gd.

OV-chipkaart ook geldig in extra bussen

Zowel ’s nachts als overdag is het mogelijk met de OV-chipkaart te reizen in alle (extra) bussen. Daarnaast is het ook mogelijk een kaartje te kopen bij de chauffeur. In de Q-linkbussen kan gepind worden, in de overige buslijnen kan contant worden betaald.

Tijdens Koningsnacht en Koningsdag zijn speciale bus schoonmakers op Hoofdstation Groningen aanwezig om alle bussen schoon te houden.