Bevrijdingsconcert in Rodenburghal Leek

LEEK - Het 4 en 5 mei comité in Leek houdt zondag 5 mei een bevrijdingsconcert in de Rodenburghal. Medewerking verlenen de CMV Harmonie Leek en Biggle Baggle Big-Band uit Assen.

CMV Harmonie Leek heeft een programma samengesteld met muziekstukken die tijdens en na de Tweede Wereldoorlog zijn ontstaan zoals bijvoorbeeld de songs van Vera Lynn, de filmmuziek van ‘Soldaat van Oranje’. Ook opleidingsorkest HiT van Harmonie Leek laat op deze avond van zich horen. Beide orkesten staan onder leiding van dirigent Wim Westerman.

De Biggle Baggle Big-Band uit Assen bestaat uit muzikanten uit Groningen, Friesland en Drenthe en heeft een veelzijdig repertoire van de echte big band- en jazzmuziek vanaf de jaren vijftig. Voorbeelden hiervan zijn nummers van Count Basie, Herbie Hancock, Sammy Nestico en Gordon Goodwin. Ook hedendaagse muziek is onderdeel van het repertoire, met onder andere nummers van Adele, Michael Bublé en Caro Emerald. De band staat onder leiding van de in Leek woonachtige Jack Westra.