Stephen Hefting Pieperkoning van het Westerkwartier 2019!

OPENDE De 2e editie van de Piepercross Westerkwartier was weer een onvergetelijk motocross evenement. Op zaterdagochtend lag het piepercross circuit in een stralend zonnetje te wachten op de eerste wedstrijd. Dit was een 2-uurs enduro-race voor bromfiets crossers.

Het circuit was hiervoor enigszins aangepast, zodat de brommers niet door de zware stukken en de gevaarlijke obstakels heen hoefden. ‘s Middags was er een vrije offroad trainings sessie voor de rijders die deze vorm van motorsport liever zonder wedstrijd element willen beoefenen. Toch waren er tussen de ca 75 rijders toch ook al veel rijders die deze mogelijkheid wilden benutten om alvast te trainen en het parcours te verkennen voor de crosscountry wedstrijd van zondag.

Na 2,5 uur trainen hadden de meeste rijders het zweet dik in de helm en werd er in de feesttent nog even gezellig nagepraat met een stukje muziek. Onder het genot van een biertje werden de capriolen van deze dag nog even doorgenomen, waarbij wel opviel dat de prestaties en sprongen steeds groter werden, evenredig aan het aantal consumpties dat de heren nuttigden.

Zondagochtend was het de beurt aan de endurocrossende jeugd van Nederland voor hun 2e wedstrijd om het KNMV NK. De volledige uitslagen en foto’s van deze races, zoals altijd op www.enduro.nl

Op zondagmiddag werd het klapstuk van dit weekend verreden: de 4-uurs crosscountry race. Met 44 dappere solorijders en 61 teams was het startveld goed gevuld.

De rijders gingen vanuit staande start op weg voor een 4-uur durende race over de akkers rondom de Poellbuurt en Topweer. Tevens waren er diverse technische obstakels in de route opgenomen, zo kwamen de coureurs o.a. een bospassage, boomstammenpad, een springschans over een sloot, een doorwading met drijvende brug en een container trial sectie tegen.