Concert Marcel de Groot in kerk Garnwerd

GARNWERD - Marcel de Groot komt zondag 28 april om 15.00 uur samen met bassist Bart de Ruiter naar Garnwerd voor een middagconcert in de Liudgerkerk.

Natuurlijk is hij de zoon van, maar Marcel de Groot doet het vooral op zijn geheel eigen wijze. En dat al meer dan 25 jaar. Zijn oeuvre is breed en gevarieerd. Van musical (Tjechov) tot het schrijven van filmmuziek, van solo-artiest tot vaste gitarist van een toonaangevende band.

Een aantal hoogtepunten uit Marcel's carièrre tot nog toe. Na diverse soloplaten sluit hij zich in 2004 aan bij de begeleidingsband van Maarten van Roozendaal en Egon Kracht. Samen maken ze vier theaterprogramma's die stuk voor stuk lovende recensies ontvangen. In 2008 winnen ze met het programma “Het Wilde Westen' zelfs de theaterprijs Poelifinario. Het seizoen 2010-2011 staat in het teken van de vader-zoon-toer 'Waar Gebeurd', waarin vader Boudewijn de Groot in vogelvlucht het verhaal van zijn leven verteld, op gitaar begeleid door zoon Marcel. Later volgen de voorstellingen 'Vaarwel', 'Misschien tot ziens' en 'Achter glas'. In 2016 gaat Marcel de Groot weer op eigen voeten verder en toert hij uiterst succesvol rond met het programma '#Held,' waarvoor hij onder andere genomineerd wordt voor de prestigieuze Annie M.G.Schmidtprijs.

En nu samen met bassist Bas de Ruiter het programma DOOR. Uit de pers: “Nieuwe liedjes, oudere liedjes, stokoude liedjes, een verhaal, enkele anekdotes: Marcel brengt het allemaal even charmant, met onderkoelde humor, en natuurlijk zijn donkerbruine stem. Lichtvoetig (ja echt), indringend (uiteraard) en immer oprecht (eerlijk waar).”