Elecutio Consort in kasteel Nienoord

LEEK – In de concertreeks “ Muziek op De Borg “ verzorgt het ensemble Elecutio Consort op zondag 28 april een concert van 14.30 – 16.30 uur in kasteel Nienoord Leek.

Het ensemble Elecutio Consort bestaande uit Anneke Hoekman en en Tim Veldman geeft een prachtig concert in de balzaal van kasteel Nienoord. Anneke Hoekman en Tim Veldman kennen elkaar vanuit hun studietijd aan het Utrechts Conservatorium waar ze beiden blokfluit studeerden bij Heiko ter Schegget. Tim en Anneke delen de liefde voor de blokfluit en haar (barok)muziek en herkennen in elkaars spel een zeker gevoel voor melodie en richting. In 2016 maakten zij hun debuut als duo.

Tim Veldman speelde van jongs af aan blokfluit en later ook piano. Omdat de oude muziek steeds meer zijn aandacht begint op te eisen gaat Tim ook klavecimbel studeren en rondt hij zijn studie aan het conservatorium Utrecht af in de hoofdvakken blokfluit en klavecimbel. Tim wordt vervolgens toegelaten tot de Akademie für Alte Musik te Bremen, waar hij in september 2016 zijn Master klavecimbel bij Carsten Lohff afrondde en in juli 2017 zijn Master blokfluit bij Han Tol.

Anneke Hoekman studeerde eveneens aan het Utrechts Conservatorium bij Heiko ter Schegget en Daniël Brüggen, waar ze in 2011 haar diploma “Master of Music” behaalde. Zij specialiseerde zich in ensemblespel. Daarnaast volgde ze lessen en masterclasses bij vele verschillende docenten en volgt momenteel de Opleiding tot Improvisatiecoach. Naast haar werk als uitvoerend musicus, geeft Anneke lessen in haar privépraktijk en aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Beiden treden op als solist, maar spelen regelmatig in ensembles van verschillende samenstelling.