Leekster Eagles plaatst zich voor de play-offs

HEERHUGOWAARD – Leekster Eagles doet via de nacompetitie een gooi naar de eredivisie. De Westerkwartierders sloten de gewone competitie in de eerste divisie A af met een onbedreigde overwinning op laagvlieger FC Marlène 2. In Heerhugowaard werd het 3-6.

Bij de gasten vierde debutant Chris Klooster zijn 17e verjaardag. Via Erolind Derguti, Amine Ajouaou en Karim Layeb nam de ploeg van coach Martijn Alssema een 0-3 voorsprong. Vlak voor de pauze deed de thuisclub zowaar iets terug: 1-3. Ook na rust was er voor de adelaars geen vuiltje aan de lucht. Dankzij Derguti en Layeb (2) liepen ze weg naar 1-6. In de slotfase konden de Marlène-reserves nog twee keer juichen, maar toen was het pleit al lang beslecht. Na twee keer 20 minuten zuivere speeltijd kwam het einde dus bij 3-6.

De eerste tegenstander in de play-offs is nog niet bekend. Waarschijnlijk begint de barrage op vrijdag 26 april. Het vorig jaar gepromoveerde Zeemacht uit Den Helder is gedegradeerd uit de eredivisie. HV/Veerhuys (Hoorn) bewandelt de omgekeerde weg.