Veel belangstelling voor woningen en kavels op Nieuw Sintmapark

LEEK - Tijdens de Nieuwbouwbeurs in het gemeentehuis van Leek op 30 maart werd het startschot gegeven voor de verkoop van toekomstwaardige woningen en vrije kavels op Nieuw Sintmapark in Leek. De belangstelling was groot. Inmiddels is een flink deel van het aanbod onder optie.

Nieuw Sintmapark ligt in de bestaande wijk Sintmaheerdt. Het nieuwbouwplan grenst aan woonzorgcomplex De Zijlen. Er komen in totaal 43 nieuwbouwwoningen: rijwoningen, hoekwoningen, halfvrijstaande woningen en maatwerkwoningen met een badkamer en slaapkamer op de begane grond. Voor zelfbouwers is er een achttal vrije bouwkavels beschikbaar. Kavelkopers kunnen zelf een architect in de arm nemen of kiezen uit een drietal standaardwoningen. In dat laatste geval hoeft niet gewacht te worden tot een aannemer tijd heeft om de woning te bouwen.

Gasloos en energiezuinig

De woningen die in verkoop gingen, worden allemaal gebouwd op basis van het Fijn Wonen-label van Van Wijnen. Deze woningen zijn standaard all-electric (gasloos) en voorzien van vloerverwarming in combinatie met zonnepanelen en een luchtwaterwarmtepomp. Het is ook mogelijk om de woning energieneutraal (Nul-op-de-Meter) te laten maken.