Pelikaan S ‘winterkampioen’ met zevenklapper

OOSTWOLD Pelikaan S pakte zaterdagmiddag de langverwachte titel in 2J zaterdag. Thuis tegen middenmoter FC Meppel lieten de roodhemden van trainer Freddy Strating er geen gras over groeien. Op thuisbasis Gavehoek in Oostwold werd het een royale 7-0 zege! Halverwege kon het al niet meer mis gaan, want toen leidde de club van voorzitter Wim Bulten reeds met 4-0.

Spits Jeroen Haan brak vlot de ban (1-0) en halverwege het eerste bedrijf had de topscorer uit Ten Boer andermaal succes: 2-0. Hij bracht zijn seizoentotaal op 21 treffers. Aanvoerder Handrit Hoxhaj zorgde voor 3-0 en nog voor de pauze doelpuntte rechtsachter Jordy Kailie (4-0).

Een kwartier na de thee kopte Sergio van Dijk de 5-0 binnen en even later knalde de oud-prof raak voor 6-0. Vanaf elf meter bepaalde invaller Danny Holband de eindstand op 7-0. Een kwartier later barstte het feestgedruis in alle hevigheid los, nadat tijdens de wedstrijd een strijd tegen de winterse elementen was gevoerd.

De straks scheidende coach Freddy Strating benadrukt de wisselwerking. ,,Aan het kampioenschap heb ik geen moment getwijfeld. We begonnen met een goede serie en die hebben we doorgetrokken. We hebben het echt als team gedaan. We hadden een groep van 20 jongens, die ik allemaal nodig heb gehad.’’ De slechts vijf verliespunten spreken boekdelen. Op 8 december werd het in Meppel 2-2 en op 19 januari leed Pelikaan S de enige nederlaag: 2-1 bij The Knickerbockers. Strating: ,,Toen waren we niet compleet.’’

Na 21 duels hebben de Westerkwartierders 58 punten. Ook het doelsaldo spreekt boekdelen: 83-16. Met nog vijf ontmoetingen voor de boeg mikt de 50-jarige oefenmeester uit Groningen op 100 doelpunten. ,,Daar mag je me aan houden.’’ Na deze competitie stopt Strating ook bij zondag eersteklasser GAVC in Grou.

Aanvoerder Handrit Hoxhaj glunderde van oor tot oor. Van de scheidende oefenmeester geeft hij hoog op. ,,Een sociaal iemand die ons binnen de lijnen kan houden. Als team zijn we dit seizoen gegroeid, ik vind dat we stabieler zijn geworden. Van elkaar kennen we de kwaliteiten.’’ Samen met voorzitter Bulten is het team op zoek naar een nieuwe trainer, vertelt de 31-jarige Leekster. Hoxhaj (broer Petrit gaat van Katwijk naar ACV) verwacht dat praktisch iedereen doorgaat.

Mogelijk geldt dat ook voor routinier Sergio van Dijk (35). De oud- international van Indonesië heeft het in Oostwold merkbaar naar de zin. ,,Na dit seizoen neem ik de beslissing. In elk geval ben ik fit’’, zegt de letselschadejurist uit Assen. Even verderop staat vader Roel, oud-speler van onder meer ACV. Ook Sergio van Dijk prijst roerganger Strating. ,,Organisatorisch vind ik hem sterk. Hij heeft het hier goed neergezet’’, vindt de maker van 15 goals. Behalve Jeroen Haan en Sergio van Dijk waren ook Hoxhaj en aanvallende middenvelder Bellghroub productief.

Was de ambitieuze club uit het Westerkwartier een jaar geleden al dichtbij promotie, ditmaal bleken de roodhemden met recht een klasse apart. Pelikaan S is een aanwinst voor de eerste klasse.

Wessel Aslander