Kennismaken met dwarsfluit bij Muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartier

WESTERKWARTIER - Er zijn veel verschillende muziekinstrumenten, en daarom is het voor kinderen soms moeilijk om te kiezen welk instrument bij ze past. Om die reden start half mei bij Muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartier en Stichting Muziekonderwijs Grootegast, zowel in Zuidhorn, Leek en Marum als in Grootegast de introductiecursus dwarsfluit voor kinderen van 7 tot en met12 jaar.

In kleine groepjes kunnen kinderen kennismaken met de dwarsfluit en ontdekken hoe leuk het is om zelf muziek te maken. Dwarsfluitdocenten Lindy Adema en Mirjam Kok bieden deze kennismakingscursus voor een speciaal laag tarief aan. Gedurende 6 aaneengesloten weken krijgen de kinderen hiervoor dan ook een echte dwarsfluit in bruikleen, zodat er ook thuis naar hartenlust kan worden gemusiceerd.

Wanneer na afloop van de cursus blijkt dat de kinderen zich graag verder willen ontwikkelen op de dwarsfluit, dan kunnen ze na de zomervakantie naadloos instromen bij de reguliere dwarsfluitlessen van Muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartier of Stichting Muziekonderwijs Grootegast.