Koningsdag in Grootegast

GROOTEGAST – Voor Koningsdag, zaterdag 27 april, heeft de vereniging voor Dorpsbelangen Grootegast, waarin het voormalige Oranjecomité is opgegaan, een gezellig programma voor jong en oud georganiseerd. Met traditionele elementen zoals men dat in Grootegast gewend was, maar in het kader van de nieuwe gemeente Westerkwartier ook wat veranderingen.

De dag start met een fietsroute voor kinderen tot en met groep 8 van de basisschool. De fietsroute kan worden afgelegd met versierde fietsen, skelters, steps of andere vervoermiddelen met wielen. De mooiste versieringen verdienen een prijs, bepaald door een vakkundige jury. Om 09.15 uur vertrekken de kinderen vanaf het Marktplein in Grootegast en de route eindigt bij de parkeerplaats van Woonzorgcentrum Het Hooge Heem aan De Gast.

Om 10.00 uur wordt de aubade bij Het Hooge Heem afgenomen door wethouder Bert Nederveen in aanwezigheid van de bewoners van Het Hooge Heem, de kinderen van de versierde fietsentocht, de kinderen die al klaar zitten op de rommelmarkt en alle andere mensen uit het dorp. Teksten van de liederen van de aubade zijn beschikbaar, zodat iedereen uit volle borst mee kan zingen.

Aansluitend aan de aubade start de rommelmarkt, deze keer ook op de parkeerplaats van Het Hooge Heem. Tijdens de rommelmarkt (met springkussen) verkopen kinderen tweedehands spulletjes. Kinderen worden ook van harte uitgenodigd om muziek te maken tijdens de rommelmarkt.

Vanaf 19.00 uur (concert begint om 20.00 uur) is iedereen welkom in de Morgensterkerk in Grootegast waar CMV Oranje en Piet van Assen (orgel) het Oranjeconcert zullen geven. Uiteraard ook met samenzang. De presentatie van deze avond is in handen van Lies Rinsma.