Vrijwillligers gezocht voor theaterspektakel Noar Huus

WESTERKWARTIER - Onder leiding van regisseur Saskia Broertjes is de afgelopen weken al hard gerepeteerd door tientallen amateurspelers uit het Westerkwartier en omstreken. Ook het live orkest en het koor beginnen binnenkort met hun repetities. Maar ze zijn nog lang niet klaar met het betrekken van de inwoners van het Westerkwartier bij het grootse project dat theaterspektakel Noar Huus is. De uitvoeringen zijn in september en tot die tijd is de organisatie op zoek naar vrijwilligers in alle soorten en maten voor zéér belangrijk werk.

Hij maakte de meest ingenieuze decors voor een enorme verscheidenheid aan theaterstukken in Groningen en daarbuiten en ook voor Noar Huus laat decorontwerper Janco van Barneveld zijn creatieve geest weer op volle toeren draaien. Mensen kunnen meebouwen in een team van enthousiaste bouwers met veel, minder of weinig ervaring.

Kostuummaker Gerda Schepers is samen met haar compagnon Fokko Jelsma verantwoordelijk voor het ontwerp van de kostuums. In hun atelier barst het van de kostuums in allerlei genres en uit allerlei tijden. Maar met de grote groep spelers, muzikanten en koorleden die allemaal in kostuum gestoken moeten worden, is zelfs dat niet genoeg. Daar kan het team goed mensen gebruiken die van de hoed en de rand weten.

Ook tijdens de voorstellingen 18 tot en met 28 september kan de organisatie hulp gebruiken. Onder andere achter de bar, als publieksbegeleider of als kaartcontrole. Tot slot worden voor het spektakel nog altijd begaafde muzikanten en koorleden gezocht.