DA Leek meet je cholesterol

LEEK DA heeft hart voor je gezondheid. Daarom stond vrijdag 5 april 2019 bij DA Drogisterij in de Tolberterstraat te Leek in het teken van het controleren van cholesterol.

Een ieder kon door de XXL DA Hartkamer lopen en elke klant kreeg een passend advies. De opbrengst van die dag is geschonken aan de hartstichting.

Ongeveer een kwart van de volwassen Nederlanders kampt met hoge cholesterolwaarden. Een gevaarlijke situatie. Want verhoogd cholesterol vergroot het risico op hart- en vaatziekten. En daaraan sterven elke dag meer dan 100 mensen in ons land. Alle reden dus, voor een nieuw initiatief. Een laagdrempelige Cholesterol Test in de buurt. Niet bij de dokter, maar ‘gewoon’ bij de DA-drogist om de hoek.

In een reusachtig opblaasbare hartkamer konden de vele bezoekers afgelopen vrijdag alles over de werking van hart en bloedvaten waarnemen. En natuurlijk over de rol van cholesterol daarin. Cholesterol is op zich niet slecht. Mensen hebben deze stof nodig voor processen zoals de spijsvertering. Maar als het cholesterolgehalte té hoog wordt, groeit het risico op hart- en vaatziekten. Het is dus belangrijk om te weten hoe hoog jouw cholesterolniveau is. En daar gaat het vaak mis. Want je kunt verhoogd cholesterol hebben, zonder dat direct te merken.

DA Leek geeft de mensen daarom nu de mogelijkheid om in de winkel hun cholesterol te laten testen. Je ontdekt binnen enkele minuten of je cholesterolniveau in orde is. Een zorg minder als het goed is. En heeft je cholesterol aandacht nodig, dan is het belangrijk om dat te weten. Bij DA Leek kunt u dus altijd terecht voor een meting.