Honkballers Knights slaan seizoen af

LEEK Het bestuur van honk- en softbalclub Knights uit Leek had voor de start van de honkbalcompetitie bedacht dat alle teams hun eerste thuiswedstrijd op sportpark Rodenburg in Leek zouden spelen.

Daarom begonnen de pupillen ( 8 t/m 12 jaar ) zaterdag aan hun eerste wedstrijd. Het was ’s morgens nog aan de koele kant, maar dat was niet te merken aan het aantal bezoekers.

Het werd een spannende wedstrijd. De tegenstander, Drachten Diamonds, was niet opgewassen tegen het jonge team van BSC Knights. BSC Knights won de wedstrijd met 13 – 3.

Hierna de wedstrijd van de junioren ( 16 t/m 20 jaar ). Onder coaching van spelers van senioren 2 werd de wedstrijd tegen Pioneers uit Assen met 15 – 6 gewonnen.

De laatste wedstrijd van zaterdag ging tussen de aspiranten ( 13 t/m 15 jaar ) van BSC Knights tegen het zeer sterke team van Blue Devils uit Meppel. Dit team, dat al langer samenspeelt, was veel te sterk voor de aspiranten van BSC Knights. De wedstrijd eindigde in een 4 – 18 overwinning voor de Blue Devils.

De zondag, met mooi honkbalweer, werd geopend door senioren 2 tegen een zeer sterk team van Blokes uit Veendam. Ondanks de inzet van BSC Knights werd de wedstrijd verloren met 0 – 17.

Zondagmiddag trad het nieuwe senioren 1 team van BSC Knights aan tegen een goed spelend team van Pioneers uit Assen. Pioneers stonden tot de 6e inning met 0 – 3 voor, maar in de laatste gelijkmakende slagbeurt sloeg BSC Knights 4 mensen binnen, zodat de wedstrijd eindigde in 4 – 3.

Al met al een zeer geslaagd weekend met prima honkbal.