Leekster Eagles laat kampioen in stof bijten

LEEK – HV/Veerhuys acteert volgend seizoen weer op het hoogste zaalvoetbalniveau. Onlangs was de titel reeds op gepaste wijze gevierd. Kennelijk ontbrak in Sportcentrum Leek de vereiste inspiratie. Leekster Eagles trok er dankbaar profijt van: 6-3.

Na de eerste 20 minuten zuivere speltijd stond het al 4-0. Stefan Brouwer brak de ban (1-0) en via Luciano Matulessy, al weken bijzonder trefzeker, kwam de thuisclub op 2-0. De volgende die scoorde was Delano Dussel en dankzij Roy de Vries kwam de pauze bij 4-0.

Kennelijk vonden de bezoekers uit West-Friesland het toen wat te gortig, al moesten ze eerst nog de 5-0 (Matulessy) incasseren. Door twee vlotte tegengoals op rij kwam Veerhuys terug tot 5-2. Zeven minuten voor het einde had de voormalige landskampioen voor de derde maal succes: 5-3. Verder lieten de gedreven mannen van coach Martijn Alssema het niet komen en Karim Layeb maakte aan alle onzekerheid een eind (6-3).

Vrijdagavond 12 april sluit Leekster Eagles de gewone competitie in Heerhugowaard af tegen FC Marlène 2, dat zich via de nacompetitie moet zien te redden. Zelf doen de adelaars daarna middels de play-offs een gooi naar promotie. Het wordt een lastig karwei.