Deelname ‘grote’ KNVB-beker mooie primeur voor VEV’67

LEEK – VEV’67 haalde woensdagavond als vierde en laatste de halve finale van de strijd om de noordelijke districtsbeker. Thuis tegen zondag tweedeklasser LAC Frisia 1883 werd het 4-1. Halverwege leidden de Leeksters met 2-1.

Voor het eerst in hun 52-jarige historie nemen ze straks deel aan de ‘grote’ KNVB-beker, waarin ook de profclubs uitkomen.

Frisia begon beter en via Hidde Pater kwamen de Leeuwarders op 0-1. Vrijwel vanaf de aftrap antwoordde Raymond Bolt: 1-1. Dat leek ook de ruststand te worden, maar vlak voor de pauze kregen de geelhemden een strafschop. Spits Rense Dijk wist er wel raad mee: 2-1.

De tweede helft verliep spannend. Pas vijf minuten voor het einde wijzigde het scorebord op sportpark Oostindie. Arjan Veenstra maakte toen de bevrijdende 3-1. Op de valreep had dezelfde speler nogmaals succes voor de ploeg van oefenmeester Johan Pitstra.

In 2J is VEV’67 bezig aan een wisselvallig seizoen. Zaterdag is NEC Delfzijl te gast. In de halve finale van de bekerstrijd speelt Vlug En Vaardig thuis tegen eersteklasser VV Winsum. De ontmoeting staat gepland voor zaterdag 4 mei. De andere halve eindstrijd is dan Drachtster Boys-Flevo Boys. Alle gegadigden zijn zaterdagclubs. De datum voor de finale is nog niet bekend.