Tweede editie Piepercross in Opende

OPENDE - Aan de Poelbuurt in Opende wordt op zaterdag 13 en zondag 14 april de tweede editie van de Piepercross gehouden.

Er is een nieuw parcours uitgezet van bijna 10 kilometer. Zaterdag begint met de brommercross en eindigt met de vrije offroadtraining. Zondagmiddag wordt het klapstuk van het weekend verreden. Een KNMV 4-uurs Cross Country race. De teamrijders mogen elkaar aflossen zo lang en zo vaak als ze zelf willen of denken nodig te hebben. Voor de solorijders wordt het een vier uur durende slijtage slag tegen de andere rijders, het terrein, maar vooral tegen zichzelf. Vermoeidheid en gebrek aan focus/concentratie zal de meeste rijders al na 1 tot 2 uren parten gaan spelen. Ook moet men in de pitstraat af en toe benzine tanken en ook zichzelf voorzien van eten/drinken en wellicht even korte rust nemen om het vol te kunnen houden.

Na 4 uren wordt de wedstrijd afgevlagd en degene die de meeste ronden heeft gereden in de kortste tijd is de winnaar. De uitzonderlijke bikkel die de solo klasse weet te winnen wordt benoemd tot de “Pieperkoning van het Westerkwartier van 2019”.