En de winnaars zijn… Uitslag van het Groote Gastvrij Open Tennistoernooi

GROOTEGAST Wat heeft competitieleider Folkert Boonstra een werk gehad om het toernooi te organiseren en in goede banen te leiden en wat heeft hij het goed gedaan! Hij had dit jaar zelfs super mooi tennisweer geregeld.

Door de grote hoeveelheid deelnemers, 60 tennissers verdeeld over 36 dubbelteams, moest het toernooi al op zaterdag 23 maart van start gaan. Totaal zijn er, in 8 dagen, 48 wedstrijden gespeeld, verdeeld over de categorieën; gemengd / heren / dames dubbel in de klasse 6 en 7.

In de damesdubbel waren zelfs zoveel deelneemsters, dat er in 3 poules van ieder 3 teams gestreden werd om de eerste plaats. Helaas ging vrijdagavond Annetta van der Meer door haar enkel en konden Annetta en haar teamgenote Helena Postma hun damesdubbel tegen Margreeth Bos en Ilona Vos niet meer afmaken. Dit bij een stand vaan 6-3 en 5-2 in de tweede set. De dames van tennisvereniging De Wilp waren zeer sportief en gunden hun tegenstanders de overwinning.

Afgelopen zaterdag stond vooral in teken van de finale. De eerste wedstrijd werd al om 10.15 uur begonnen, maar het was geen straf om zo vroeg te moeten spelen of om toeschouwer te zijn.

T.V. De Noord kan terugkijken op een zeer geslaagd toernooi. Een goede voorbereiding voor de KNLTB competitie die 7 april a.s. van start gaat. Hopelijk iedereen tot ziens, tot de volgende editie van het Groote Gastvrij Open maar dan op de nieuwe tennisbanen op Sportpark de Leegens.

HD (Heren Dubbel) 6 (klasse); 1 e prijs Marc IJtsma en Teun van der Ploeg

2 e prijs Henk Pama en Hidde Veenstra

HD 7 ; 1e prijs R Verschoor en P de Vries

2e prijs Eric van Deel en Job Mol

DD (Dames Dubbel)6 ; 1 e prijs Annetta van der Meer en Helena Postma

2 e prijs Anita Bakker-van Dijk en Sandra Hijlkema

DD 7 ; 1 e prijs Heleen van der Veer en Tina Weening

2 e prijs Catrien Fokkens en S. Wijma

GD (Gemengd Dubbel) 6; 1 e prijs Harry Elzinga en Sandra Hijlkema

2 e prijs Meindert Fokkens en Anita Bakker-van Dijk

GD 7 ; 1 e prijs Sjoerd van der Meulen en Ilona Vos

2 e prijs Erik van Deel en Miranda Visser