Geest en Beest: vierde van Marianne Vogel

ZUIDHORN

Marianne Vogel uit Zuidhorn heeft opnieuw een boek geschreven. Het is het vierde boek van haar hand. Alleen hebben ze iets gemeen: de thrillers spelen zich allemaal af in Berlijn.

De vierde detective Geest en beest van Marianne Vogel draait om een kostbaar inktstel van Goethe. In de Tweede Wereldoorlog heeft een SS-officier het in Leiden gestolen. Nu moeten de Amsterdamse particulier rechercheurs Sofie Bank en Frits Arends het inktstel in Berlijn opsporen. Tijdens hun onderzoek in de Joodse wijk van Berlijn worden zij geconfronteerd met echo’s van de oorlog. In het boek zijn aangrijpende ware geschiedenissen verwerkt, o.a. van Nederlandse Buchenwald-gevangenen. Het gaat om herdenken en foute vaders. Maar Mariannes boek is ook een ode aan de kracht van literatuur.