Flinke cheque voor energiecoöperatie eNOF

NIEKERK

Wethouder Mark de Haan van de gemeente Grootegast overhandigde afgelopen donderdag een cheque aan deoprichters van energiecoöperatie eNOF.

In dorpshuis de Rotonde in Nierkerk kreeg eNOF de schenking van 7000 euro. Deze startsubsidie wordt gebruikt voor het opstarten van de energiecoöperatie die het mogelijk maakt energie uit lokale duurzame bronnen aan te bieden aan haar leden.

Energiecoöperatie eNOF, waarbij NOF staat voor Niekerk, Oldekerk en Faan, zet zich in voor een CO2 neutrale gemeenschap. Dit willen ze bereiken door het plaatsen van zonnepanelen op daken van boerderijen, met windenergie en aardwarmte. Naast het aanbieden van duurzame energie, gaat eNOF haar leden informeren over het besparen van energie.

De energiecoöperatie maakt gebruik van de subsidieregeling collectieve duurzame initiatieven van de gemeente Grootegast. Als meerdere partijen samenwerken aan een duurzaam initiatief, zoals duurzame energie of slim en schoon vervoer, kunnen zij gebruikmaken van deze regeling.