komt op visite in ‘t Waarhuis Aduarderzijl

ADUARDERZIJL

De bekende Nederlandse zangeres Lenny Kuhr komt op zondag 14 oktober met haar programma ‘Gekust door de Eeuwigheid’ naar ‘t Waarhuis.

Voor de vaste gasten is ze geen onbekende. In 2014 trad ze er met een spraakmakend programma op ineen uitverkocht huis. Tijdens haar optreden wordt Kuhr begeleid door gitarist Reinier Voet en basgitarist Mischa Kool. De zangeres zegt over het programma: „Ik sta stil bij de duizenden dingen, die voorbij gaan en bij wat nooit voorbij gaat.”

Tijdens haar lange carrière, die al in 1967 begon, werd ze meermalen gelauwerd. Dat begon al in 1969, toen ze de Zilveren Harp kreeg uitgereikt. In dat jaar won ze ook het Eurovisiesongfestival. Een moeilijke periode maakt ze door in de periode 1990-1999, toen ze haar stem kwijt raakte. Maar daarna kwam ze helemaal op de versterkte zender terug. Ze zegt daarover: „Zonder ziel is er geen leven, dus ook geen muziek.”

De aanvangstijd van dit concert is 15.00 uur. De toegangsprijs bedraagt euro 17,50. Dat is inclusief koffie/thee en wat lekkers bij binnenkomst. Reserveren kan telefonisch: 0594 621884 of digitaal: info@waarhuis.nl

In de dorpskerk van Sebaldeburen wordt vrijdagavond 5 oktober een concert gegeven waarin een deel van het werk van Giovanni Pergolesi voorbij komt. Hij stierf op 26 jarige leeftijd maar liet een relatief groot oeuvre achter. Daarin vinden we twee werken die tot de populairste en meest gedrukte muziek van de 18de eeuw horen, de opera buffa La Serva Padrona (1733) en het oratorium Stabat Mater (1736). Johann Sebastian Bach bewerkte zijn Stabat Mater tot het motet Tilge, Höchster, meine Sünden.

Het Stabat Mater wordt uitgevoerd in Sebaldeburen door het barok-orkest van het Luthers Bach Ensemble uitgevoerd en gezongen door twee Groninger solisten, sopraan Judith Pranger en countertenor Robert Kuizenga.

De aanvang is om 20.00 uur en de entreekaarten zijn voor 15 euro verkrijgbaar aan de kerk.

Het vocaal ensemble Cantarosa geeft zondag 7 oktober hun Herfstconcert in de kerk van Tolbert. Centraal staat de aandacht voor gezelligheid en veel lekkers om te eten en te drinken, in dit geval chocolade, waarvan de donkere kleur past bij de komende maanden. Uitgevoerd worden werken van o.a. The Master Singers, Elgar, Weil, Rutter en The Stranglers. De aanvang van deze muzikale middag is drie uur.

Rejoice uit Zuihorn brengt zaterdag 29 september voor de zesde en laatste keer de musical Welkom Thuis o pde planken. Het gospelkoor doet dit onder leiding van Willem de Wit.

“Welkom Thuis” is een nieuw oud verhaal, over een vader en twee zonen die ieder zo hun eigen ideeën hebben over het familiebedrijf. Het verhaal uit Lucas 15 wordt gespeeld en gezongen in een mix van gospel en popmuziek. Kaarten zijn verkrijgbaar via de koorleden en via www.rejoice-zuidhorn.nl. De aanvang is om 19.30 uur.

Zaterdag 29 september sluit Kruidenkwekerij Kleine Meeden te Den Horn het tuinseizoen zoals gebruikelijk af met een Goede Doelen Dag.

Dit jaar gaat de gehele opbrengst van die dag naar het Brandwonden Centrum voor kinderen. Van 11 tot 17 uur kunt u voor het laatst dit jaar aan de Westerdijk 8 terecht voor vaste kruidenplanten.

Op de kwekerij worden 200 soorten keukenkruiden gekweekt waarvan 75 soorten munt. Een van de vrijwilligers maakt mooie bosjes van geknipte kruiden en er wordt schapenwol gesponnen en verwerkt. Op aanvraag geeft Elly een rondleiding waarbij u ook in de werk-kas kunt kijken. Natuurlijk staat er koffie en thee klaar!