Gemeente deelt pruimen uit voor verkeersoverlast in Leek

LEEK

Bewoners van de Euroweg in Leek kregen deze week een mandje volrijpe blauwe pruimen aangeboden van hun gemeente als goedmakertje voor de verkeersoverlast die momenteel in hun straat heerst.

De Euroweg fungeert al enkele maanden als alternatieve route voor weggebruikers op het traject tussen Zevenhuizen en Leek. Die nemen normaal de drukbereden Auwemalaan, maar daar ondervinden ze momenteel hinder van allerlei reconstructiewerkzaamheden en de aanleg van betere voorzieningen voor het openbaar vervoer.

Er is door de gemeente wel een omleidingsroute geadviseerd, die de dagelijkse verkeersstroom gedeeltelijk via industriepark Diepswal voert. Echter de meeste automobilisten verkiezen de smalle Euroweg. Ondanks dat het een 30 km zone is en er opstoppingen ontstaan door wegversmallers en geparkeerde auto’s.

Ook veel vrachtverkeer, dat vanwege overlast voorgoed van de Lindensteinlaan is geweerd, dendert nu door de woonwijk. De inmiddels aangebrachte snelheidsdisplays sorteren volgens aanwonenden weinig effect.

Sinds de werkzaamheden aan de Auwemalaan zijn gestart, is het verkeersaanbod op de Euroweg volgens sommigen vooral in de spits wel vervijfvoudigd. De wegwerkzaamheden daar duren volgens de planning nog zeker tot april volgend jaar.