Supermarkt Attent dicht: ‘Jammer voor Oldehove’

OLDEHOVE

De Supermarkt Attent in Oldehove sluit haar deuren per 30 juni 2019.

De winkel wordt sinds september 2010 door Eric en Christien Brands via de Attent-formule gerund. De supermarkt werd toen overgenomen omdat de vorige ondernemer wilde stoppen en er geen opvolging was. Toen dreigde de winkel te verdwijnen. Om dit te voorkomen is het echtpaar Brands er toen ingestapt.

„Sinds dat jaar kwamen er her en der in de regio meerdere grootwinkelbedrijven bij. Klanten zijn ook steeds meer en langer mobieler en in verloop van tijd merkten we ook dat 'de ouderwetse lokale klant' uitsterft”, aldus Eric en Christien.

„Toch hebben we de winkelfunctie kunnen houden door strikt op de kosten te letten, een klus op zich!”

Begin 2016 werd de onderneming geconfronteerd met het feit dat de Spar zou gaan stoppen met de Attent-formule in 2020. Er lag nog een mogelijk om te 'upgraden' naar de Sparformule.

Een onderzoek naar een locatie met een nieuw pand gaf de conclusie dat het niet haalbaar is op basis van te verwachte omzet. „In deze mix konden we dan ook niet anders dan zelf tot de conclusie komen om de samenwerkingsovereenkomst op te zeggen”, aldus de ondernemers. ,,We vinden dit jammer voor het dorp Oldehove en gaan de contacten met vaste klanten gaan missen.”