G team Marum in het nieuw

MARUM

Donderdag werd er voor het eerst getraind en afgelopen zaterdag werd de eerste competitie wedstrijd alweer gespeeld tegen ONR G1 uit Roden. Het G Team promoveerde vorig seizoen en komt nu in een zwaardere competitie terecht. De G-afdeling binnen sv Marum is groeiende. Na een moeizame start ruim 2 jaar geleden, met ongeveer 8 a 9 spelers en speelsters, stonden er afgelopen donderdag op de eerste training inmiddels al 16 spelers op het trainingsveld. Daarnaast is er nog Leon, die de verzorging en ondersteuning bij de trainingen en wedstrijden verzorgd. Alle deelnemers zijn mensen met een beperking, die of nog thuis wonen of wonen in een woonvoorziening, zoals de Hermans Hoeve in Marum, die onder de vlag van Philadelphia zorg valt of ze wonen op één van de locaties van de Zijlen in Leek of Marum.

Dat het team nog niet helemaal klaar is voor het nieuwe seizoen bleek wel tijdens de wedstrijd. ONR kwam veel scherper uit de startblokken en binnen no-time stond Marum achter.

Maar de mannen en vrouwen bleven positief en geloven in een goed resultaat. In de pauze gaven de trainers een aantal aanwijzingen en bracht het team de 0 – 6 ruststand in de 2 e helft naar een 5 – 7 eindstand. Helaas verloren, maar dit geeft wel moed en energie voor de komende wedstrijden. En er zaten een paar pracht goals bij.

Het hele team en kader is door Powerplus Tools in het nieuw gestoken. Het team staat er keurig op in het geel zwarte tenue met rugnummer en spelersnaam. Ook is de vereniging en kader van het G-team, Linker Verhuur Marum zeer dankbaar dat zij nu al voor het 2 e jaar de taxibusjes belangeloos beschikbaar stellen.