Dorpsgebouw blijft open

ZEVENHUIZEN

Dorpsbelangen Zevenhuizen DES heeft haar leden daarover geïnformeerd op de bijzondere ledenvergadering van 27 augustus.

De eigenaar van het verenigingsgebouw blijft de PKN. De PKN en DES zijn tot een overeenkomst zodat het gebruik van het gebouw voor het dorp beschikbaar blijft. Zevenhuizen kent vele verenigingen waaronder Drumfanfare Concordia, toneelgroep De Heidebloem en de Plattelandsvrouwen. Deze clubs kunnen in eigen dorp de bijeenkomsten blijven organiseren. Maar ook de Sinterklaasviering en de Billy Turf wandeltocht blijft op deze manier voor het dorp behouden.

Met een grote groep vrijwilligers zal het Verenigingsgebouw geëxploiteerd worden onder regie van de DES. Het gebouw is oud, niet energiezuinig en zo goed als afgeschreven. Als teken van een nieuw begin zal het gebouw binnenkort voorzien worden van een andere kleur en ook de naam Verenigingsgebouw zal op de gevel prijken.