„Foto’s waar de liefde vanaf spat”

OLDEKERK

Een jaar geleden vond de eerste Betekenisweek van het Moment Design Collectief plaats. Een hartverwarmende week, waarbij mensen met een ingrijpende ziekte de kans krijgen even onbezorgd te genieten met die ene speciale persoon, die er altijd voor hen is. Dit doen we tijdens een indrukwekkende fotosessie. De vele ontroerende reacties op de vorige editie hebben de fotografen doen besluiten, om ook dit jaar weer gezamenlijk 50 fotosessies door heel Nederland weg te geven.

In de week van 1 t/m 7 oktober a.s. geven de fotografen van het Moment Design Collectief gezamenlijk 50 gratis fotosessies aan mensen met een ingrijpende ziekte. Ook Cynthia de Jong uit Oldekerk, één van de fotografen van het Moment Design Collectief, doet weer mee aan de actie. „Ik krijg nog kippenvel, als ik terug denk aan de fotosessies die ik afgelopen jaar maakte tijdens de Betekenisweek. Daarom hoefde ik ook niet lang na te denken, toen er gevraagd werd of ik dit jaar weer mee zou doen” vertelt De Jong. „Een ziekte maakt alles anders: je lijf, je toekomst, de manier waarop je naar de wereld kijkt. Als er in deze periode iets is om je aan vast te houden, dan zijn het wel de mensen die dicht bij je staan. Omdat alle aandacht op jou, als zieke gericht is, komt het er vaak niet van om deze mensen te vertellen hoeveel ze voor je betekenen. Tijdens de Betekenisweek maken we hier ruimte voor, waardoor de mooiste momenten ontstaan, van schaterlach tot tranen van geluk. Heel speciaal. De zieke bepaalt zelf wie hij of zij mee wil nemen. De ziekte heeft ongetwijfeld veel impact op relaties.Tijdens de fotosessie kan de gelegenheid zijn om je hart te laten spreken. Zeg wat je al die tijd al voelt, maar nooit hardop hebt durven zeggen. Lucht je hart! Wij beloven je een verrassende, onvergetelijke sessie. Het resultaat is: foto’s waar het leven en de liefde vanaf spat”, volgens Cyntia.

Aanmelden kan vóór 17 september via www.momentdesigncollectief.nl/aanmelden-betekenisweek.