Fietstocht vanaf Kloostermuseum Aduard: afscheid van Monumentendag in Zuidhorn

ADUARD Open Monumentendag in Zuidhorn stopt en daarom wil het Kloostermuseum Aduard op waardige wijze afscheid nemen.

„Daarom gaan we op zondag 9 september iets leuks doen. We gaan de fietstocht van juli nog één keer doen, mede omdat we mensen moesten teleurstellen wegens de te grote belangstelling”, aldus de organisatie.

De aanvang is half twaalf ‘s ochtends bij het Kloostermuseum met koffie en een film. Hierin wordt verteld hoe de monniken hun Frisia vrij maakten van de verwoestende werking van de zee, hoe ze Groningen “maakten”. Daarna gaat het gezelschap op de fiets door de noordelijke voorwerken van het klooster.

Gidsen wijzen d deelnemers op de blijvende kenmerken van dit oudste cultuurlandschap. De tocht voert langs door mensen gemaakte waterwegen en sluizen en het Reitdiep. Op de dijk bij Aduarderzijl is een lunchstop. Bij terugkomst staat er een kopje koffie klaar en kunt u de tentoonstelling Van graanschuur tot Tichelwerk, over het gebied waar doorheen is gefietst, bekijken.

De fietstocht is 32 km lang. Aanmelding kan per telefoon bij het museum 050 403 2109 of per mail info@kloostermuseumaduard.nl

Lunch moet zelf mee worden gebracht en de tocht is niet geschikt voor kleine kinderen.