Van het ‘koepad’ af

NIEKERK

Afgelopen zondag hebben de boeren van Niekerk, Oldekerk en ‘t Faan samen met het evenementencomité van Dorpsbelangen een wandeltocht door landerijen en langs boerenerven georganiseerd.

De wandelaars waren lovend over de route die de boeren hadden uitgezet. Genietend van het mooie landschap konden zij onderweg luisteren naar een aantal verhalen over wetenswaardigheden van het gebied. Ook konden zij een kijkje nemen in de stallen bij diverse boerderijen, kon er zuivel worden geproefd van FrieslandCampina en van Veldzicht Zuivel. ‘Mosterd na de Maaltijd’ zorgde voor de muzikale omlijsting.

Het bezoeken van de totaal van elkaar verschillende boerderijen, de gesprekken met de boeren tijdens het wandelen en het lopen op plaatsen die normaal niet toegankelijk zijn maakten dat sommigen af en toe helemaal hun oriëntatie kwijt waren. De wereld blijkt er vanuit een ander gezichtspunt heel anders uit te zien dan gedacht! Met 265 deelnemers was het een zeer geslaagd evenement en volgens de wandelaars voor herhaling vatbaar!