‘Man wat een boudel’ in Aduarderzijl

ADUARDERZIJL

De formatie Klooster & Baumgarten komt op zondag 9 september met het programma ‘Man wat een boudel’ naar ‘t Waarhuis. Op het programma staan liedjes van Ede Staal ‘moar din aans’. Hierbij krijgen de bezoekers werk van Ede Staal te horen, maar in een heel nieuw jasje.

Geïnspireerd door verschillende muziekstijlen maakte Baumgarten er een verrassende en jazzy uitvoering van, die zowel swingend als ingetogen is. Te horen zijn o.a. ‘Twijde Perron’, ‘Mien Toentje’ en ‘Het Hoogelaand’.

Marieke Klooster is bekend als een van de artiesten van Vrouw Holland. Baumgarten (orkestleider, bas en arrangementen) is er met zijn Trio, waarin naast hijzelf ook nog Leonieke Vermeer (piano) en Matthias van Olst (drums) van zich laten horen.

De uitvoering kan worden beschouwd als een ode aan Ede Staal, die in 1986 overleed.