Ongewenste zomergasten weg voor een prikkie

ZEVENHUIZEN

„Best een warme klus bij 30 graden”, zucht Hindrik Flonk vanachter zijn kap. Maar zonder deze outfit zou ik ‘m niet kunnen klaren.”

Flonk heeft het druk. Na een karweitje in Nieuw-Roden steekt hij zich nu in een wespennest aan de Jonkersvaart. De bewoner is op zijn kale kop gestoken en Hindrik komt als redder in de nood. „Dat is het fijne aan dit werk. De mensen zijn altijd blij als ik er ben”, lacht Flonk.

„Dit wordt door de wespen naar de koningin gebracht”, vertelt Flonk als hij een zootje gif spuit. Als de wespen na twee dagen niet weg zijn komt Hindrik gewoon nog een keer langs. „Uiteraard is dat bij de prijs inbegrepen”, zegt hij.

Hoewel Hindrik het hoofd meestal koel houdt is het best zweten de afgelopen weken „Misschien neem ik vanavond nog even een frisse duik in de vijver bij de camping tegenover mijn huis in Zevenhuizen. Mijn kinderen zwemmen er ook altijd!” Dan gaat zijn telefoon. „ Ik kom er aan!” En weg is hij weer.