Leerlingen Lindenborg op toneel met Noors toneelstuk

LEEK

Voor alweer de vijfde keer vindt er een toneelvoorstelling plaats op de Lindenborg in Leek. Onder de bezielende regie van Ieke Mooij, docent klassieke talen, oefenen ruim twintig leerlingen al maandenlang op tekst en uitvoering van dit keer een Noors toneelstuk, van Ibsen.

Het stuk ‘Peer Gynt’ is een ‘coming-of-age’ stuk. Het gaat over een jongen, Peer Gynt, die volwassen wordt en daarbij een aantal enerverende avonturen meemaakt en in hachelijke situaties terechtkomt. We zien hoe Peer van een naïeve kwajongen met een grote fantasie verandert in een nietsontziende egoïst die alles in het leven met een omweg benadert.

De opvoeringen zijn in de aula van de Lindenborg op donderdag 14 en zaterdag 16 juni, om 20.00 uur. Kaartjes voor de voorstelling kosten slechts 4 euro en zijn op de avonden zelf te verkrijgen.

Weide Blik

De Weide Blik houdt zaterdag 16 juni een feestelijke open dag.

Een gezellig uitje op het boerenerf en een mooi moment om kennis te maken met De Weide Blik, waar mensen met een psychische hulpvraag, een verstandelijke beperking en mensen met een burn-out een dagbesteding of begeleide (werk)plek hebben in de werkgebieden veehouderij, tuinderij, kantine en houtwerkplaats.

Er is ’s live muziek met Erna Moraguez, diverse workshops voor kinderen, schminken, gezellig terras, rondleidingen, diverse stands o.a. imker, boerenkaas, verkoop van eigen producten (groente, hout en vlees), een prachtig terras met hapjes en drankjes en wol vilten.

Mensen werken op De Weide Blik in een kleinschalige en veilige setting waar zij eigenwaarde opbouwen, toekomst leren zien en zich ontwikkelen in een sociale omgeving.

De boerderij is te vinden aan de Friesestraatweg 15 in Aduard.

Meer informatie: www.zorgboerderijdeweideblik.nl of op Facebook.

Bloemenexcursie

het Groninger Landschap houdt 24 juni een bloemenexcursie.

Tussen de overvloed van grasachtige planten, komen verschillende mooie bloemen voor. Gidsen van Het Groninger Landschap voeren deelnemers van de gebaande paden af op zoek naar de vele bloemen en planten die te bewonderen zijn.

Door verschraling van de bodem wordt geprobeerd om de groei van veel bijzondere planten te bevorderen. U wordt een kijkje gegund op de plekken waar u normaal niet kunt komen. Wordt de zeldzame Rietorchis weer gespot?

Het startpunt is Boerderij de Onlanden aaan de Hooilanden in Lettelbert. De excursie begint om 14.00 uur en duurt tot 16.00 uur.