Loopclinics voor mensen met een beperking

LEEK

In de komende maanden worden clinics georganiseerd voor mensen met een beperking, wonend in het Westerkwartier.

Het doel is dat de deelnemers op zaterdag 6 oktober kunnen deelnemen aan een onderdeel van de Westerkwartier Marathon Estafette, bijvoorbeeld een wandelroute van 5 of 10 km of hardlopen over 5,5 of 8,5 km.

Deelnemers die zowel aan de clinic als op 6 oktober meedoen krijgen een medaille en loopshirt aangeboden. Er rijden die dag gratis pendelbussen tussen de start- en finishlocaties. Aanmelden kan vooraf via De Zijlen bij www.vrijetijdsbureau.nl.

In de wandelclinic wordt de afstand langzaam opgebouwd, waarbij iedere deelnemer op zijn/haar eigen niveau mee kan doen. Deze clinic wordt begeleid door Anoesjka Munning. Zij werkt als ambulant begeleidster/gezinsondersteuner bij De Zijlen en als wandelcoach. Zij combineert graag het werken met wandelen in de natuur, lekker buiten zijn.

De clinics starten dinsdagavond 19 juni 19.00 uur vanaf zwemkasteel Nienoord en lopen door tot in september. De kosten zijn eenmalig 5 euro.

De hardloopclinics starten op woensdagavond 29 augustus in Grootegast. Deze clinics worden mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van provincie Groningen.