Slootjesdagen: scharrel mee langs de sloot

GROOTEGAST

Waterschorpioenen, kikkers, kokerjuffers of stekelbaarsjes: wat leeft er allemaal bij jou in de sloot?

Tijdens de IVN Slootjesdagen leer je het. Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen op zondag 10 juni 2018 samen met hun (groot)ouders ontdekken hoe bijzonder het leven is in een doodgewone sloot in de Doezumermieden. Er staan IVN natuurgidsen klaar die helpen om waterdiertjes te vinden en samen met de kinderen proefjes en waterspelletjes doen.

De IVN Slootjesdag start om 14.00 uur bij de parkeerplaats van Staatsbosbeheer, Peebos 1a in Opende en duurt tot ongeveer half 5. „Eventueel je laarzen meenemen. Wij zorgen voor schepnetjes en alles wat het leuk maakt om aan deze activiteit mee te doen”, laat het IVN weten.

Niet-IVN-leden betalen 2 euro. Je moet je wel aanmelden: hwoltjer@home.nl of 0594-613253/06-41532304.