Jarinka Westerhof kersverse kinderdichter

GROOTEGAST

Op donderdag 17 mei won Jarinka Westerhof met haar gedicht ‘In mijn hoofd’ de titel ‘Kinderdichter Grootegast 2018’.

Voor dit project zijn er op 6 basisscholen in de gemeente Grootegast dichtworkshops gegeven door professionele dichters. Er kwamen meer dan 120 gedichten binnen. Uit de inzendingen zijn 10 finalisten gekozen, die elk 2 zelfgeschreven gedichten voordroegen tijdens de spannende finale in het Baron Theater in Opende. De jury was onder de indruk van Jarinka’s voordracht en gedichten. „Ze weet goed te omschrijven wat er zich in haar hoofd afspeelt”, was het oordeel van de jury.

Het Poëziepaleis initieert en organiseert poëzie-activiteiten voor kinderen en jongeren zoals de dichtwedstrijden ‘Kinderen & Poëzie’, ‘Doe Maar Dicht Maar’, ‘Jonge Dichter des Vaderlands’, ‘de Kinderdichter’ en ’Dichter bij 4 mei’.

De kinderdichter is een jonge dichter tussen de 10 en 12 jaar die in zijn/haar gemeente de poëzie representeert die voor en door kinderen wordt gemaakt. De kinderdichter wordt voor een jaar benoemd en wordt gedurende die tijd begeleid door het Poëziepaleis. Tijdens de aanstelling als kinderdichter schrijft hij/zij iedere drie maanden minimaal één gedicht en doet diverse optredens.