Vier avonden fietsen door Westerkwartier

MARUM

Van dinsdag 29 mei tot en met vrijdag 1 juni wordt de avond-fiets4daagse van Tourist Information Marum gereden.Iedere avond wordt een andere route van 15 of 25 kilometer door het Zuidelijk Westerkwartier en omgeving gefietst.

Onderweg is er een controlepost ingericht en kunnen deelnemers na het stempelen even pauzeren met een kop koffie of thee.

Op de eerste avond werkt Tourist Information samen met het project Groen Licht. Bij de eerste pleisterplaats van de fietstocht wordt er praktisch advies gegeven over bijvoorbeeld veilig op- en afstappen en achteromkijken bij het afslaan. Tijdens de tocht wordt er ook extra aandacht besteed aan verkeersveiligheid en na afloop krijgen de fietsers nog een aantal tips op een flyer mee naar huis. Op de website www.groenlichtgroningen.nl is van alles over de campagne te vinden.

Inschrijven kan bij de start in de kantine van sporthal de Holten in Marum van zes tot zeven ‘s avonds.

Een avond meefietsen, kan ook.

Men kan eveneens meedoen aan de super4daagse, deelnemers die alle evenementen (fiets-wandel en zwem4daagse) met goed resultaat volbrengen krijgen een extra herinnering aangeboden door Tourist Information en zwembad de Wotterwille. Aanmelden kan op de slotavond van de fietsvierdaagse.