Pinkster Festival Leek

LEEK

Traditiegetrouw komt de organisator met een line-up met voor elk wat wils. Vrijdag 18 mei, zaterdag 19 mei, zondag 20 mei en pinkstermaandag 21 mei is er voor de duizenden feestgangers wederom veel te beleven en zal de stemming en gezelligheid tot grote hoogte stijgen.

Het Pinksterfestival Leek is één van de belangrijkste pijlers met haar festiviteiten die bijdragen tot een immer gezellig Pinksterweekend in Leek en alle dagen gratis entree voor de feestgangers.

Het bezoekersaantal zit de laatste jaren weer flink in de lift en dit naar tevredenheid van de organisator en alle andere neringdoenden en kermisexploitanten. 'Met elkaar moeten we het doen en doordat alle betrokkenen zich jaarlijks uitermate inspannen blijft het totale Pinksterfeest op niveau en blijven we publiek trekken tot uit de verre omgeving', zo laat organisator Jacob Veenema weten.

Vrijdag 18 mei wordt de feestelijke vierdaagse geopend met de topcoverband Switch. De Noordelijke top coverband, bestaand uit vijf zeer enthousiaste bnandleden. Op een avondje Switch komt van alles langs: alles tussen pop- en rockmuziek, maar ook voor een fout feestnummer loopt de band niet weg. Een topband voor gegarandeerd feest.

Zaterdag 19 mei is de coverband Stageline de gangmaker van de avond. Met klassiekers, rock, top 40, ballads, uit-je-plaat nummers, van intiem via stadion-rock naar Hollandse meezingers, tot dance. Naast Stageline draagt de locale en bekende DJ Olaf zorg voor een spetterend feest voor iedereen. Een topdag is immer Pinksterzondag, 20 mei.

Traditiegetrouw is de feestband Papa di Grazzi aanwezig en maakt de 'Nacht van Leek' tot een onvergetelijk feest. Papa di Grazzi weet al jaren de show te stelen in Leek en dit immer weer tot groot enthousiasme van het vele publiek.

Daarnaast is op Pinksterzondag wederom de Oosterheerdt Pinkster Oldtimerrit. Oldtimers, vier- en tweewielers, rijden om half elf ‘s ochtends vanaf Borg Nienoord een rit door de omgeving. Na terugkomst om ongeveer twee uur worden alle voertuigen geshowd op de binnenplaats van de borg.

Pinkstermaandag 21 mei presenteert Radio NL vanuit de feesttent en de Pinkstermarkt live-radio uitzendingen met medewerking van vele bekende artiesten. In de feesttent vanaf elf uur optredens van De Alpenzusjes. een Nederlands zangduo dat werd opgericht in 1980, ophield te bestaan in 2009 en in 2011 werd heropgericht. Het duo maakt, zoals de naam al doet vermoeden, voornamelijk Nederlandstalige "Tiroler" schlagermuziek

Ook de kermis, grenzend aan de feesttent is dit jaar opnieuw aanwezig. De traditionele Pinkstermarkt op 21 mei biedt de verwachte 25.000 bezoekers weer een scala aan goederen en diensten van ruim 250 standhouders en de lokale middenstand.