Schoenenzaak Heys schenkt school robots

LEEK

Op de Regenboogschool in Bedum was het vorige week feest. De school kreeg speelgoedrobots cadeau. Tot de zomer van volgend jaar zetelt christelijke basisschool De Regenboog die 230 leerlingen telt, nog in een noodgebouw. Dit om ruimte te geven aan de bouwvakkers die hun normale schoolpand beter bestand moeten maken tegen aardbevingen. Het feit dat de Bedumer school zich bevindt in het bevingsgebied, was reden voor schoenenhandel Heys in Leek om een gift te doen aan de school. Mede-eigenaresse Miranda Heys van de schoenenzaak kwam naar de school om in het bijzijn van de bovenbouw op het plein de nog ingepakte robots te overhandigen. Miranda Heys overhandigde tevens een waardebon van 3000 euro. Dat geld wordt te zijnertijd gestoken in een speeltoestel op het plein van de gerenoveerde school dat vermoedelijk het karakter krijgt van een natuurplein. Foto: NDC


Auteur