FC Grootegast speelt goede 1e helft tegen Wykels Hallum.

GROOTEGAST FC

Grootegast moest als laatste op de ranglijst in de 2 e klasse I in de wedstrijd tegen Wykels Hallum vol aan de bak om iets te doen aan het tot nu toe behaalde puntenaantal.

Vanwege blessureleed van meerdere keepers werd vandaag een beroep gedaan op de 15-jarige Jelmer van Gorp, normaliter keeper van JO 17-1. Na de aftrap van FC Grootegast werd meteen de helft van de tegenstander opgezocht. En dit bleef niet zonder succes. In de 3e minuut speelde Ite Hoolsema de bal naar Bouwe Pompstra en kreeg van hem de bal terug. Ite nam de bal op de schoen en schoot raak ! De vreugde bij alle spelers en supporters van FC Grootegast was duidelijk merkbaar. Ook het gevoel :’ we hebben er zin in!’

Na 10 minuten spelen kwam een eerste afstandsschot van Wykels Hallum, dat ging over het doel. Een minuut later mocht de thuisploeg een corner nemen, die eindigde in een doeltrap. In de 13e minuut ondernam Ite Hoolsema een nieuwe poging maar ging zijn schot voorlangs. Door beide teams werden duels tijdens het spel niet geschuwd. In de 19e minuut bereikte een voorzet van Herman Veens aanvaller Tim Veenstra maar zijn inzet richting doel was niet sterk genoeg en werd gepakt door keeper Desmond Louwerens van Wykels Hallum. In de 21 e minuut werd gewisseld bij de Wykels. Na bijna een half uur spelen probeerde een speler van het thuisteam met een afstandsschot tot resultaat te komen maar de bal vloog over het doel van de Grootegasters. De FC’ers kwamen tot een leuke aanval via Bouwe Pompstra, Rolf Hazenberg en Tim Veenstra, maar tilden de score nog niet omhoog. In de 34 e minuut kwam de Wykels tot een (eenvoudig) schot dat door keeper Jelmer van Gorp werd gepakt. Snel hierna wist de in de muur staande Paulo Francisco een vrije trap van Wykels Hallum goed te blokken en ging een minuut later een schot van de Wykels voorlangs. De beurt was weer aan FC Grootegast. Diverse spelers zochten naar aanvals- en scoringsmogelijkheden en een lange bal van Paulo Francisco, gevolgd door een omhaal van Bouwe Pompstra, had in plaats van naast het doel er ook in kunnen gaan. Tim Veenstra kreeg een prima kans toen hij werd aangespeeld door Rolf Hazenberg maar zijn schot verdween naast het doel.

Even leek het er op dat Wykels Hallum voor de rust de stand gelijk ging trekken maar vanwege buitenspel werd er door de prima leidende scheidsrechter Agricola geen doelpunt toegekend. Er werd op slag van rust ook geen doelpunt gegeven bij een aanval van FC Grootegast, het schot van Johan Beute zou de doellijn niet geheel gepasseerd zijn.

De tweede helft volgde. Keeper Jelmer van Gorp van FC Grootegast moest als eerste in actie en deed dat door de bal te pakken. In de 50 e minuut was een tweede treffer van Ite Hoolsema mogelijk maar wist hij zijn actie net niet helemaal af te ronden. Dat gebeurde wel bij de Wykels. Bij een aanval werd de bal goed verlengd en door Gwen Dijkstra ingeschoten : de 1 – 1 verscheen op het scorebord. Het was duidelijk dat van Wykels Hallum in de 2 e helft meer gevaar uitging. Daarbij wist hun keeper bij aanvallen van FC Grootegast steeds adequaat te reageren. In de 73 e minuut liep Frank Vening een gele kaart op en kreeg Wykels Hallum een vrije trap op de rand van het 16 metergebied, via de muur werd de bal tot corner verwerkt. Een minuut later kwam Ronald Horinga binnen de lijnen voor Bouwe Pompstra. Bij de volgende vrije trap van de Wykels was keeper Jelmer van Gorp weer paraat.In de 78 e minuut werd bij Wykels Hallum een 2 e wisselspeler ingebracht. Ook een speler van Wykels kreeg geel na een te forse overtreding op Frank Vening. Vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd bereikte Ite Hoolsema Rolf Hazenberg die jammer genoeg naast schoot. Mike Homan deed de slotminuten mee voor Tim Veenstra. Wykels Hallum kwam in het resterende deel van de wedstrijd nog tot een gevaarlijke aanval maar deze werd goed afgeslagen. De wedstrijd eindigde derhalve in 1 – 1. Fc. Grootegast heeft hiermee een punt binnengehaald maar blijft met nog 5 wedstrijden te gaan wel onderaan de ranglijst staan.

De volgende competitiewedstrijd van FC Grootegast is op zaterdag 28 april, thuis tegen ONT uit Opeinde.


Auteur