Eerste Kabouterfeest op Nienoord gezellig en geslaagd

LEEK

Het leek een feestje voor en door Westerkwartierders: het eerste Kabouterfeest in de tentoonstelling ‘Rien Poortvliet, tussen koetsen en kabouters’ op Nienoord. Vrijwilligers van het Museum richtten een oogstrelende Kabouterzolder in.

De Scouting legde een Kabouterpad aan. Schapenkuddes van de Landgoedboerderij verwelkomden de bezoekers vrolijk mekkerend. De prachtig gezaagde boomstammetjes voor de workshop kabouterportretten schilderen kwamen van medewerkers van de Groenvoorziening in Leek. Maud Hommes bood kinderen ritjes aan op haar Shetlander. Allet Huttinga danste met hen in de tentoonstelling. En Paulien Andriessen (auteur) en Kiny Vrielink (illustraties) kwamen met een nieuw kinderboek over Midwolde: 'Klopgeest in de kelder'. Rabi Bakir verzorgde de catering. Medewerkers van het Ambachtencentrum en het Textielatelier, de twee op Nienoord gestationeerde projecten van de Sociale Dienst, gaven het feest een internationaal tintje: zij komen uit onder meer Syrië, Iraq, Iran, Eritrea, Somalië, Congo en Afghanistan. Foto: Landgoed Nienoord


Auteur