Broadwaysongs door Annelies Gallagher in de kerk van Nuis

NUIS

Annelies Gallagher en Gerard Doornbos zingen op zondagmiddag, 29 april in de kerk van Nuis diverse Broadwaysongs onder de noemer Don’t Rain on my Parade.

Annelies zingt samen met gastzanger Gerard Doornbos nummers uit onder andere Funny Girl, Wicked, Show Boat en Cabaret en prachtige songs als The Dance en You’ll never know.

Verder een speciaal voor haar vertaald theatraal nummer uit de Monty Python musical Spamalot en Zon in Scheveningen, bekend van Simone Kleinsma. Dit alles onder muzikale begeleiding van Jasper Blokzijl.

Annelies Gallagher begon haar loopbaan als klassiek zangeres. Jarenlang zong zij in diverse oratoriumkoren. Sinds 2010 is zij zich meer gaan richten op andere genres, waarbij interactie met het publiek steeds voorop staat. Zij brengt haar programma met humor, gezelligheid en liefde voor de muziek.

Jasper Blokzijl studeerde in 2001 af aan het Noord Nederlands Conservatorium en heeft sindsdien zijn sporen verdiend in de pop- en jazzmuziek. Ook heeft hij veel ervaring opgedaan als begeleider in cabaretshows. Jasper is verder werkzaam als pianodocent en coacht beginnende bands.

Gerard Doornbos is een van de grondleggers van het theatrale popkoor Grof Volkoren.Hij heeft diverse solistische rollen vervult op evenementen als Noorderzon en bij verschillende koren- en cultuurfestivals.

Het Voorjaarsconcert van het Westerlauwers Mannenkoor staat gepland op zaterdag 21 april in het BaronTheater in Opende met een ode aan oud-dirigent Harm van der Meer.

Deze avond geeft het Westerlauwers Mannenkoor uit Buitenpost een speciaal concert. In 2017 bestond het koor veertig jaar en ter ere hiervan is afgelopen jaar een nieuwe CD uitgegeven.

Tussen het optreden door zal oud-dirgent Harm van der Meer enkele passages uit zijn memoires voorlezen. Van der Meer was van 2009 - 2016 dirigent bij het Westerlauwers Mannenkoor.

Het geheel van deze avond die begint om acht uur, staat onder leiding van dirigent Jan Hibma. Lady-speaker deze avond is Wiepie Tolsma.

Max van den Burg geeft vrijdagavond 20 april in het BaronTheater in opende een hilarisch eenmansspektakel.

Een perfect afgetraind lichaam hebben, mooie kleren kopen, je tanden laten bleken, zelfhulpboeken lezen, elke dag mediteren, vluchtelingen helpen, biologisch eten, culinaire hoogstandjes produceren, dat mooie huis kopen en een hypotheek afsluiten bij een bank die U centraal stelt. Als je alles zou doen waar je zogenaamd gelukkig van zou moeten worden, word je dan ook echt gelukkig?

In een dynamisch, muzikaal, maar bovenal hilarisch eenmansspektakel fileert Max van den Burg op speelse en confronterende wijze de hoofd- en bijgerechten van deze tijd, waarin alles mooier wordt opgediend dan het in werkelijkheid is.

De theatervoorstelling begint om kwart over acht.


Auteur