Andere plek Flinke Pink

LEEKD

us de organisatie is nu naarstig op zoek naar een andere plek op Landgoed Nienoord. Er zijn drie plekken in beeld. ,,Ik ben blij dat de gemeente en Landgoed zo ontzettend goed meewerken”, zegt organisator Sikko Cazemier. ,,Echt alle waardering daarvoor.”

Vorige week bleek dat de ooievaars Podium Nienoord hadden gekozen om te broeden. Bij de voorbereiding van het Flinke Pink Festival wordt veel aandacht geschonken aan de aanwezigheid van beschermde plant- en diersoorten bij Podium Nienoord en aan het voorkomen van schade. Ooievaars en hun nesten zijn beschermd (Natuurbeschermingswet) en vernielen of verstoren is wettelijk niet toegestaan.

,,Ik ben een paar dagen flink van de mik geweest”, zegt Cazemier. ,,Maar ik zie nu ook wel een aantal positieve zaken die we op de oude locatie niet hadden. We gaan nu voor een andere plek. Het wordt anders. Flinke Pink 2.0. We moeten het festival opnieuw optuigen.”


Auteur