Ruben op visite bij burgemeester Van der Tuuk

GROOTEGAST

Burgemeester Van der Tuuk kreeg dinsdagochtend op het  gemeentehuis in Grootegast bezoek van Ruben.

Ruben is de zevenjarige kleinzoon van wethouder Sjabbo Smedes, die na het overlijden van Kor Dijkstra tijdelijk de burgemeesterstaken op zich nam. Sinds twee weken is Ard van der Tuuk burgemeester. Maar dat zat Ruben niet helemaal lekker. Ging dat allemaal wel goed? Hij wilde graag een gesprek met de nieuwe burgemeester om te kijken of opa’s werk nog steeds in goede handen is. Van alles werd besproken: freerunnen, de F’jes van fc Grootegast, FIFA 2016 en ook de hobby’s van de burgemeester kwamen ter sprake. Afgesproken werd dat de burgemeester na de vakantie nog wat over zijn werk komt vertellen in Rubens klas, groep 4 van de Jan Kuipersschool in Grootegast.

Auteur

Monique Westra