Wad & Wier in Kloosterburen

KLOOSTERBUREN

 Het is misschien niet het eerste wat bij je opkomt als je een lap zeewier ziet liggen op het strand, maar zeewier is hartstikke gezond, duurzaam en, niet onbelangrijk, het smaakt prima. Tijdens het evenement Wad & Wier kunnen bezoekers dit zelf ondervinden.

Wad & Wier vindt plaats op 4 september in boerderij ‘Oud Bokum’ op Bokum 6 in Kloosterburen. Voor iedereen die het zelf wel eens wil proeven en wil horen hoe het nou zit met dat zeewier, geeft Zeewierman Toine Wilke een lezing tijdens het evenement Wad & Wier in Kloosterburen. Verder is er een gevarieerd programma. Bij de dijk heeft bakkerij ‘de eenvoud’ de leemoven warm en bakt bakker/kunstenaar Peik Suyling zeewierbroodjes. Liefhebbers kunnen met gids Janine Moes mee de kwelder op om eetbare planten te vinden en de dynamiek van de kwelder zelf te ervaren. www.wadwier.kloosterenburen.nl

Auteur

Monique Westra