Alwin Heijting winnaar hardloopevenement 7v7huizen

ZEVENHUIZEN

Het hardloopevenement de 7 km van Zevenhuizen vond vrijdagavond plaats.

270 volwassen lopers vanaf 11 jaar en 72 kinderen wisten de weg naar Zevenhuizen te vinden. De jeugd zorgde in 3 categorieën voor de aftrap op het Hoofddiep, waar diverse afstanden werden gelopen en er hard gestreden werd voor de eerste plaatsen. Na afloop kregen ze een medaille en konden ze bij het Verenigingsgebouw een foto laten maken en zich als Topper laten vereeuwigen. De eerste ronde liepen Alwin Heijting en Riekele Kobes lange tijd gezamenlijk aan kop, maar in de tweede ronde wist Alwin een beslissend gat te slaan en ging er met de overwinning vandoor. Derde werd Jan Sytze Jonker. Bij de dames wist Marrijtje Molenhuis de eerste plaats voor zich op te eisen, en kwam eigenlijk geen moment in gevaar. Tweede werd de jonge Sanne Niestijl, in 2015 werd ze derde dus een plaats gestegen. Verrassend derde werd Anneke Ausma uit Marum en oud-Zevenhuister. Overige uitslagen 7v7huizen: Mannen 35-45 1 e Peter Pettinga, Groningen 2 e Berni Prins, Zevenhuizen, 3 e Jeroen Kegel, Groningen Dames 35-45 1 e Hennie Venema, Leek, 2 e Marije Elferink-Genser, Veenhuizen, 3 e Annet Niestijl, Assen Mannen 45+ 1 e Richard Aalders, Nietap, 2 e Ronald vd Haak, Aduard, 3 e Pieter Jan Kooi, Loppersum. Vrouwen 45+ 1 e Haike Nillisen, Eelde, 2 e Simone Binnema-Bennema Eenrum, 3 e Gea Hut, Leek.

Auteur

Monique Westra