Historische Dagen op Landgoed Verhildersum Leens

LEENS

Op 13 en 14 augustus zijn van 10.30 tot 17.00 uur op Landgoed Verhildersum in Leens de Historische Dagen.

Op Verhildersum worden de herinneringen weer tot leven gewekt: demonstraties van oude ambachten, presentatie van musea, de boerenmarkt, het schapen drijven, de sterke paarden voor de machines, de stoere mannen bij de dorsmachine, de wasvrouw bij het arbeidershuisje, de keukenmeiden in de borg, Grunneger poëzie, muziek en theater, de kiepkerel en uitgedoste mensen. In de Borg stapt u even terug in de tijd. Ingericht alsof de bewoners even weg zijn. En wie weet komt u ze toch nog ergens tegen… In ieder geval wordt het secretaire-orgel in de borg beide dagen bespeeld. In de borgtuin is op zondagmorgen een hagepreek in het Gronings. In het Koetshuis is de expositie ‘Verhildersum, het pronkjewail van Tine Clevering-Meijer en haar man Ru Clevering’. Bewonder de tentoonstelling ‘Groninger Dracht meets Fashion Tech’ in de museumboerderij met schitterende oude kostuums uit de collectie van Verhildersum en futuristische creaties van Maartje Dijkstra. Ook aan de jongsten is gedacht met o.a. knuffelige huppeldieren, kinderspelen, miniatuur-vlotjes maken van takjes, ‘medicijnen’ maken in de kruidentuin bij de borg, hooi om in te spelen en lekkere hapjes. En woont er een zieke pop, beer of andere knuffel in uw huis? Zaterdag is de poppendokter aanwezig om ze allemaal weer beter te maken.
 

Auteur

Monique Westra