Niekerk maakt zich op voor daverende feestweek

NIEKERK/OLDEKERK

/FAAN Het is bijna weer zover, de feestweek van Niekerk, Oldekerk en Faan barst zaterdag 20 augustus weer los. Ook dit jaar is er weer een gevarieerd programma. Op diverse plaatsen in het dorp is er wat te doen.

De feesttent tegenover de ijsbaan zal ook dit jaar weer een prominente rol spelen bij de diverse activiteiten. Op zaterdag 20 augustus wordt er traditiegetrouw afgetrapt met de viswedstrijd, verzamelen bij café De Halte, het café is om 5.00 uur in de ochtend open, de start is om 05.30 uur. De prijsuitreiking is om 13.00 uur. Ook de motortoertocht start bij Café De Halte, tussen 9.30 en 11.00 uur. Bij de feesttent start het beachvolleybaltoernooi om 10.00 uur, Simone FM zal de middag voorzien van muziek, de radiozending wordt namelijk live uitgezonden vanaf het terrein, naast de muziek zijn er ook diverse kraampjes en randactiviteiten voor de kinderen aanwezig. Om 20.00 uur is de feesttent geopend voor het spetterende Hollandse Hits Festival. Zondag 21 augustus staat in het teken van de gezinswandeltocht, de start is om 14.00 uur bij de feesttent. Een leuke en gezellige wandeltocht voor het hele gezin rond en door het dorp, op diverse plekken in het dorp is er live muziek. In café De Halte zal er een dartkampioenschap gehouden worden, inschrijving van 13.00 tot 13.30 uur. Om 19.00 uur is er een tentdienst met als thema GOuD! De zondag wordt afgesloten met een Quality Quiz in café De Halte, aanvang 20.00 uur. Op maandag 22 augustus, kan de jeugd van 12 t/m 16 jaar kliederen en kladderen bij de workshop graffiti, aanvang om 15.00 uur bij de feesttent. Jeugdige visliefhebbers van 8 t/m 13 jaar kunnen meedoen met de viswedstrijd, locatie is bij t Kret, 'vanaf 14.00 uur. Traditiegetrouw worden ook de tuinen gekeurd, In de feesttent is het roze gekleurd, het thema is Roze Montag, met dit feest sluiten we de maandag af.

Kermis

Dinsdag 23 augustus gaat de kermis van start en Duo Nulennix zalvanaf 14.00 uur de mensen vermaken met een leuk optreden in de Rotonde. Tussen 18.30 en 19.30 uur houdt St. Puzzel Combinatie Olnifa een leuke fietspuzzelrit, start is bij het dorpshuis de Rotonde. In café De Halte is er een aprés ski avond met DM music disco show, vanaf 22.00 uur. Op woensdag 24 augustus is er voor de kleine kinderen een poppenkastvoorstelling in de feesttent, deze start om 13.00 uur. Voor de jeugd van 7 t/m 13 jaar is er een kinderbingo, aanvang om 14.30 uur. Kaartliefhebbers kunnen vanaf 14.00 uur meedoen aan de klaverjaswedstrijd in de Rotonde. Bij de feesttent zal de Tiroler Pre party om 18.00 uur van start gaan, en om 20.00 uur start traditiegetrouw de Tiroler avond. De feesttent zal vast ook dit jaar bol staan van mensen in Tiroler kleding, Sneupers kunnen donderdag 25 augustus terecht op de rommelmarkt, vanaf 16.00 uur in de Burg. Ritzemastraat. De autopuzzelrit gaat van start om 18.30 en 19.30 uur bij Sportcentrum Eekeburen. In De Rotonde treedt vanaf 20.00 uur het Shantykoor "Albel Tasman” op. Café De Halte staat in het teken van de jaren 80/90, vanaf 22.00 uur. De vrijdagmiddag is er voor het hele gezin Fiets m erin, dit evenement start om 14.00 uur bij de vijver bij'de huisartsenpost te Niekerk, fietsen zijn beschikbaar. Om 20.00 uur gaat vervolgens het befaamde Spijkerkpop festival los. Vijf bands met verschillende muziekstijlen treden op, met speciale aandacht voor de All Star Music Train die komt optreden, de heren van Baby Face Nelson. Verder Alice Springs, The Whiskey Edition en alsof dat nog niet genoeg is tot slot feestband 'Plork en de Aannemers'.

Jaarmarkt

Zaterdag 27 augustus kunt u weer aanschuiven bij het dorpsontbijt, aanvang tussen 8.30 en 10.00 uur in De Rotonde. En dan zit de feestweek er alweer bijna op. Op de jaarmarkt na natuurlijk. De Niekerker jaarmarkt staat bekend om veel vertier en verscheidenheid aan amusement. In de Rotonde geeft Popkoor Flashback, om 12.00 en om 14.00 uur een optreden gevolgd door Rising Sun, vanaf 15.00 uur, waarna FeestdjR het feest afsluit. In de café De Halte is vanaf 14.00 uur livemuziek met captain Kinkelbaum en ‘s avonds zal de DM Music discoshow de feestweek afsluiten. Voor wie wil vlaggen: een dorpsvlag aanschaffen kan nog via Iemy Bouma, Noorderkluft 2, te Niekerk.

Auteur

ggeersing